Пацко производи центрифугалну пумпу која је еквивалентна више од 8 милиона боца пива на сат!

Пацко Пумпс је управо успешно произвео и тестирао своју највећу пумпу икада.
Овај колос, који је проширење тренутног асортимана МЦП3 и МФП3, тежак је 1,6 тона, има проток од 1200 м³/х и покреће га мотор од 200 кВ.
Производња је омогућена захваљујући проширењу тестне банке, што је део потпуне обнове тестне лабораторије. Из разлога што се свака пумпа тестира пре него што се пошаље купцу, надоградња тест банке је била повољна за повећање њеног домета.
Пацко је сада у могућности да производи пумпе са протоком до 1600 м³/х са максималном снагом од 250 кВ.
Када се реновирање у потпуности заврши, до краја ове године, моћи ће се производити и пумпе са протоком до 2000(!) м³/х.
Све већа потражња за већим пумпама
Повећање производних капацитета, ефикаснији процеси и веће фабрике хране уопште су покретачи за производњу већих пумпи за храну високе ефикасности. Коначно, то доводи до идеалног решења за руковање производима осетљивим на смицање (нпр. каша) уз уштеду новца на рачуну за струју!
Испитана пумпа биће постављена на највећој фарми млека у Европи. За њих ће то бити највећа пумпа икада пуштена у производњу.
Постављање новог стандарда
Такође у пиварама, индустрији пића и сокова и индустријама са апликацијама за филтрирање уопште, позив за пумпама од нерђајућег челика са протоком преко 1000м³/х постаје све гласнији.
Захваљујући, између осталог, Европској Уредби 1935/2004 ЕЦ Пацко Пумпс успева да успешно снабдева ова тржишта.
Пацко је сада једини играч на тржишту који може да понуди пумпу са тако великим протоком у хигијенском извођењу.
Пошто се прописи о храни стално пооштравају, Пацко одговара овим пумпама. Штавише, надају се да ће поставити стандард у више области.
На пример, погледајте пиваре које углавном још увек користе пумпе од ливеног гвожђа за веће брзине протока. Хигијенске пумпе, попут ове, могле би савршено постати стандард на дужи рок.
8 милиона пивских флаша
Још једна чињеница о пумпи да завршим. Просечна пивска боца садржи 25 цл пива. Ако ову чињеницу проширимо на пумпу од 2000 м³/х, можемо рећи да је пумпа способна да пумпа 8 милиона пивских боца на сат! Осећате жеђ?